Spel is de taal van het kind. Speltherapie leert kinderen hun eigen unieke kracht weer aan te boren.
Trainingen      Voor wie      Achtergrond      Contact                


Voor wie
Er worden enorm veel eisen gesteld aan de kinderen en jongeren van nu. School, voor- en naschoolse opvang, zwemles, muziekles, voetbal, scouting, ballet of willekeurig welke andere sportactiviteit: CITO toetsen, proefwerkweken, examens: kinderen moeten de hele dag vele ballen in de lucht zien te houden. Veel kinderen hebben tegenwoordig, net als hun ouders, een agenda nodig om te kunnen plannen wanneer zij met een vriendje kunnen spelen of kunnen chillen. Er is soms nauwelijks ruimte en tijd om eens even helemaal niks te hoeven, om alleen maar te kunnen zijn.

Ieder kind en elke jongere heeft baat bij de mindfulness training. Mindfulness helpt hen om de aandacht te richten op ervaren emoties en handelingen in dít moment. Op een speelse manier maken kinderen zich een nieuwe vorm eigen van kijken naar zichzelf en de omgeving. Uw kind leert om te stoppen met doorgaan, om pas op de plaats te kunnen maken op momenten van stress, piekeren en heftige emoties. Om zich beter te concentreren op het huidige moment. Het is een manier van leven in het nu, die kinderen en jongeren weerbaar maakt en in de rest van hun leven kan helpen om te gaan met de eisen en druk van ons dagelijks bestaan.

Training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Daarnaast is het mogelijk om als ouder/volwassene de volledige achtweekse training MBSR te volgen. Praktijk Spelendwijs verzorgt ook de training Mindfulness Based Stress Reduction, een training voor volwassenen. Deze training geef ik samen met co-trainer Rick Valk van Praktijk4Mindfulness. Het doel van de training is om te leren beter met (ouderlijke) stress om te gaan en niet in automatische patronen van reageren te vervallen. Trainingen kunnen worden gevolgd door volwassenen, die de kwaliteit van hun opvoeding in de interactie met hun kinderen en gezin willen verbeteren of die zelf beter met stress willen leren omgaan. Meer informatie over de training in Weebosch kunt u vinden op Praktijk4Mindfulness. Hier kunt u ook meer achtergrondinformatie over mindfulness vinden.